Jídelna



Kapacita jídelny: 450 obědů
Počet strávníků: průměrně 360 žáků a pracovníků školy
Doplňková činnost: ŠJ nabízí možnost závodního stravování pro podniky a instituce, průměrně 40 cizích strávníků.
tel: 388 317 794, 724 130 285
e-mail: zsvodsj@centrum.cz
Provozní řád ŠJ
Svačiny – pravidla, přihláška
Informace k platbě obědů z účtu
Podrobné informace k přihláškám a odhláškám obědů
Přihlašování, odhlašování, změna obědu přes internet
Školní jídlena umožňuje strávníkům objednávat či rušit obědy prostřednictvím internetu, a to skrze e-meilovou adresu: zsvodsj@centrum.cz. Manipulovat s obědy (přihlášky a odhlášky) lze nejdéle do 7:30 hod. téhož dne. Výběr obědů č.2 se provádí minimálně 2 dny dopředu.
Na měsíc září každého školního roku budou přihlášeni strávníci, kteří chodili na obědy v červnu, zároveň budou zrušeny stravovací zvyklosti (tzn. docházka pouze v určité dny). Změny v docházce a odhlášky je nutno nahlásit co nejdříve (i telefonicky), neboť strávník je automaticky přihlášen na celý měsíc.
Pokud žák onemocní a nestihne si oběd odhlásit včas, má nárok pouze v 1. den nemoci si odnést oběd ve vhodných nádobách ze školní jídelny domů, a to v době určené na výdej! Ostatní dny je nutné obědy odhlásit, jinak se postupuje podle přílohy č. 1 provozního řádu. Odebírat obědy po celou dobu nemoci lze pouze v případě nahlášení u vedoucí ŠJ a zaplacení plné ceny – 62,-Kč. Jinak nelze odebírat obědy po celou dobu nemoci!
Žáci, kteří mají ve školním roce 2017/2018 zájem odebírat svačinky, se musí nahlásit nejpozději do 8. 9. 2017. Platba na měsíc září se provádí hotově, v ostatních měsících lze svačinky hradit inkasem či trvalým příkazem. Výdej svačinek začíná od 11. 9. 2017. Cena svačinky je nově 15 Kč.
Základní informací o školním stravování a odpovědi na vybrané otázky, například: „Obědy jsou moc drahé, Obědy platím a proto mám právo…, Mému synovi nevyhovuje, co dostává na oběd, Syn dostává malé
porce masa, V naší jídelně se vaří podle zastaralých norem, Složení jídelníčku je hrozné..“si můžete přečíst v dokumentu:
CO RODIČE NEVĚDÍ O ŠKOLNÍM STRAVOVÁNÍ
Způsob objednání, výběru a vydání jídla ve ŠJ
Informace k platbě částky za čip
Cena 115,- Kč za čip na stravování je posuzována jako vratná kauce. Po skončení stravování je nutné čip vrátit nejpozději do 6 měsíců, jinak vratná kauce za čip v hodnotě 115,- Kč propadá a bude použita na náhradu vzniklé škody. (tzn. že tato částka za čip propadá a později již čip není možné vrátit!)
Rozpis výdeje jídel
cizí strávnící
11:00 – 11:30 hod. – výdej na talíře a do jídlonosičů
žáci a pedagogové
10:45 – 13:45 hod
Strava ve školní jídelně se vydává v hodinách určených ředitelkou školy po dohodě s vedoucí jídelny tak, aby neutrpěla kvalita pokrmů a aby nebyl narušen stravovací režim dětí a provoz školy.
Pokladní hodiny vedoucí školní jídelny
pondělí – čtvrtek
|
06:30 – 08:00 | |
11:00 – 12:00 a 13:00 – 13:30 | ||
pátek
|
06:30 – 08:00 | |
11:00 – 12:30 |
V těchto hodinách je vedoucí ŠJ vždy v kanceláři nebo v kuchyni na vyřizování veškeré agendy (mimo případné nemoci nebo školení). V ostatním čase, při nepřítomnosti vedoucí kanceláře, lze vše vyřídit v kuchyni. Na prodej obědů bude vždy stanoven rozpis pokladních hodin zvlášť.
Ceník jídel vařených ve školní kuchyni
Stravování dětí 1. – 4. ročník (7.-10. rok věku) * |
24 kč
|
Stravování dětí 5. – 9. ročník (11.-14. rok věku) * |
27 kč
|
Děti nad 15 let * |
30 kč
|
Pravidelné stravování cizích strávníků |
63 kč
|
* Nově, podle vyhlášky č. 107/2005, se vypočítáva cena obědu dle věku dítěte k 31.8. daného školního roku. Již není směrodatný přímo ročník, do kterého žák nastupuje, ale jeho věk k danému datu.
Ceny jídel pro cizí strávníky
Jednorázového stravování skupin
pracovní dny
|
sobota/neděle
|
|
snídaně
|
45 kč
|
56 kč
|
oběd *
|
63 kč
|
85 kč
|
oběd, balíček na cestu
|
75 kč
|
–
|
večeře
|
63 kč
|
85 kč
|
* Oběd dospělí. Žáci nad 15 let – 63,- Kč, II. st. 61,- Kč, I. st. 58,- Kč
Hmotnost porcí (g)
1. – 4. třída
|
5. – 9. třída
|
Dospělí
+ děti nad 15 let |
|
Bramborový salát |
210
|
240
|
300
|
Brambory m. m. |
182
|
208
|
260
|
Brambory |
175
|
200
|
250
|
Bramborová kaše |
175
|
200
|
250
|
Bramb. knedlík |
140
|
160
|
200 / 5 plátků, dle velikosti
|
Houskový knedlík |
112
|
128
|
160 / 4 plátky, dle velikosti
|
Těstoviny |
140
|
160
|
200
|
Rýže |
112
|
128
|
>160
|
Čočka |
175
|
200
|
250
|
Hrachová kaše |
119
|
224
|
280
|
Rizoto |
196
|
224
|
280
|
Bramborové šišky |
průměr 29 dkg + posyp
|
||
4 ks
|
6 – 7 ks
|
8 – 10 ks
|
|
Zelí kysané |
77
|
88
|
110
|
Pruměrná hmotnost porcí
1. – 4. třída
|
5. – 9. třída
|
Dospělí
|
|
Hovězí maso |
50 / 3,8
|
70 / 4,4
|
80 / 5
|
Vepřové maso |
60
|
70
|
80
|
Mleté maso |
50
|
60
|
70
|
Váhy v syrovém stavu / tepelně upravené
|
Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníků.není možné se věnovat při výrobě jídel strávníkům s potravinovou alergií jednotlivě, takže případným žádostem nebude vyhověno.
Jídelna má pouze funkci informační tak, jako každý výrobce potravin a pokrmů.
Seznam potravinových alergenů,
které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 eu
1) obiloviny obsahující lepek (pšenice, žito, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich)
2) korýši a výrobky z nich
3) vejce a výrobky z nich
4) ryby a výrobky z nich
5) podzemnice olejná (arašídy)
6) sójové boby (sója) a výrobky z nich
7) mléko a výrobky z něj
8) skořápkové plody (mandle, lískové a vlašské oříšky,kešu, para pekanové ořechy ,pistácie, makadamie a výrobky z nich)
9) celer a výrobky z něj
10) hořčice a výrobky z ní
11) sezamová semena a výrobky z nich
12) oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšší 10mg, ml/kg, l, vyjádřeno so2
13) vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14) měkkýši a výrobky z nich